Kemi

Hvordan opskriver man en reaktion for disse grundstoffer.?

09. oktober 2020 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Den molære opløselighed af Ag2CrO4 i 0,200 M AgNO3 ved 25 °C kan beregnes ved hjælp af opløseligehedsproduktet Ksp = 1,2 x 10-12.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2020 af janhaa

K_{sp}=(0,2+2x)^2*x=1,2*10^{-12}\\ \\ x=3*10^{-11}\,(M)


Svar #2
09. oktober 2020 af Amalie1234324

Tak, dette resultat er jeg også nået frem til, men det var mere reaktionen jeg efterspørger, så jeg kan opstille et sælskema.


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. oktober 2020 af janhaa

Ag_2CrO_4(s)<=> 2Ag^+ (aq)+ CrO_4^{2-}(aq)


Svar #4
09. oktober 2020 af Amalie1234324

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. oktober 2020 af mathon

Opløses der x mol \small Ag_2CrO_4
har man
                            \small \begin{array}{lllll} \underset{x}{\underbrace{Ag_2CrO_4\,_{\textit{(s)}}}}\;\rightleftharpoons\; \underset{2x}{\underbrace{2\,Ag^+\,_{\textit{(aq)}}}}\;+\;\underset{x}{\underbrace{Cr{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}}} \end{array}

I forvejen er koncentrationen af \small \left [Ag^+ \right ]=0.2\;M.

Ved blandingen bliver
                                      \small \left [Ag^+ \right ]=(0.2+2x)\;M

og
                                      \small \left [Cr{O_4}^{2-} \right ]=\left [ Ag_2CrO_4 \right ]=x\;M

Der ses bort fra volumenforøgelse ved tilsætning af \small Ag_2CrO_4.

Opløselighedsproduktet ved 25°C

                                      \small \left [ Ag^+ \right ]^2\cdot \left [Cr{O_4}^{2-} \right ]={K_c}^{25\degree C}

                                      \small \begin{array}{lllll} \left ( 0.2+2x \right )^2\cdot x=1.2\cdot 10^{-12}\quad x>0\\\\ x=3.0\cdot 10^{-11}\;(M) \end{array}

Opløseligheden af \small Ag_2CrO_4 i 0.200 M \small AgNO_3
er
                                     x = 3.0·10-11 mol/L = 3.0·10-11 M.


Skriv et svar til: Hvordan opskriver man en reaktion for disse grundstoffer.?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.