Fysik

Beregn den frigjorte energi

24. oktober 2020 af fysiik18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med nogle bonusopgaver, som jeg prøver at regne mig igennem. Der er én af dem, som jeg sidder lidt fast ved. Den siger: "Beregn den samlede frigjorte energi, hvis 1 kg uran-235 spaltes 100% ved reaktionen i eksempel 11." (se linket nedenunder) Reaktionen og de tilhørende værdier kan findes ved at trykke på dette link:

https://imgur.com/a/TGV609G

Jeg ved, at jeg skal bruge formlen Q=-Δm*c^2 hvor m= massen og c=lysets hastighed. Jeg tænker ikke, at jeg blot skal indsætte 1 kg på ms plads da jeg tænker at jeg skal bruge nogle af de informationer man bliver givet i linket ovenover, men jeg er ikke sikker.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2020 af mathon

Beregn energiudviklingen pr henfald af 235U.

Beregn dernæst antal 235U atomer i 1 kg 235U.

Multiplicer dernæst antallet af  235U-atomer med  energiudviklingen pr henfald af 235U.


Svar #2
25. oktober 2020 af fysiik18 (Slettet)

Tak for svar. Er det her så rigtigt?

Massetab: 93.8945 u+139.892 u+2*1.00867u-(234.9934 u+1.00867 u)= −0.19823 u

som vha. Q=-?m*c^2 giver: Q=-(−0.19823 u)*1.66*10^-27kg*(3*10^8m/s)^2= 2.96156*10^−11 J

Antal af U-235-atomer= 234.9934 u*1.66*10^(−27) kg = 3.90089*10^−25 som giver 1/ 3.90089*10^−25= 2.56352*10^24 atomer i 1 kg. Altså bliver den samlede frigjorte energi:

 2.56352*10^24*2.96156*10^−11 J= 7.5920210^13 J

Hvis det er helt forkert, kunne du så evt. lige hjælpe mig igen?

Tak.


Skriv et svar til: Beregn den frigjorte energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.