Matematik

Parablen. Rigtige opgave

19. november 2020 af matHTX2021 - Niveau: C-niveau

Se vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2020 af janhaa

3x^2-2x+4=ax-8\\ 3x^2-x(2+a)+12=0\\ d=0\\ 2+a=12\\ a=10\\x=2


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2020 af peter lind

ligningen 3x2-2x+4 = ax-8 skal have præcis en løsning d.v.s. at determinanten skal være 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2020 af PeterValberg

#0 Jeg kunne faktisk godt være lidt nysgerrig på, hvordan du kan 
     tage så meget fejl af opgavens ordlyd? Når man læser den anden tråd
     om samme opgave, som du oprettede først, så er det en helt anden
     forskrift for parablen og linjen, - havde du ikke opgaveteksten tidligere?

Åbn vedhæftet fil for at se dette billede i stor størrelse

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2020 af mathon

                 \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Sk\ae ring kr\ae ver:}&3x^2-2x+4=y=a\cdot x-8\\ \textup{hvoraf:}\\&3x^2+(-(a+2))x+12=0\\ \mathrm{\acute{E}}\textup{t sk\ae ringspunkt kr\ae ver:}\\& \left ( -(a+2) \right )^2-4\cdot 3\cdot 12=0\\\\& (a+2)^2=144\\\\& a+2=\mp12\\\\& a=-2\mp12\\\\& a=\left\{\begin{matrix}-14 \\ 10\end{matrix}\right.\\\\ \textup{dvs}\\ \qquad \qquad \textup{tangenterne:}\\& y=-14x-8\\ \textup{og}\\& y=10x-8 \end{array}


Skriv et svar til: Parablen. Rigtige opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.