Matematik

Funktioner (Standselængde) Bil hastighed

04. december 2020 af Emilie0077 - Niveau: A-niveau

God eftermiddag folkens:)

Jeg har fået en matematikaflevering for, og jeg kunne godt bruge noget hjælp hurtigst muligt. Det drejer sig om følgende:

Standselængden for en bil er den vejlængde, bilen tilbagelægger, fra det øjeblik en forhindring opdages, til det øjeblik bilen står stille. For standselængden s(x) benyttes ofte udtrykket:

s(x) = 1/100 x^2 + 1/10 x

Hvor x er bilens hastighed i km/t, umiddelbart før forhindringen opdages. Bestem Dm(s).

a. Bestem standselængden ved 80km/t. Hvor meget forøges standselængden, når farten øges fra 80 km/t til 100 km/t? (Dette kan også omformuleres: Bestem s(80 + 20) - s(80)).

Ved en ulykke fandt politiet ud af, at standselængden var 30 m. Hvilken hastighed havde bilenkørt med?Bestem en forskrift for s^-1 og Dm(s^-1).

b. Beregn s^-1 (8,525), og gør rede for, hvad det fortæller om kørslen. 

TAK PÅ FORHÅND!!!!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2020 af janhaa

a)

s(80)

s(100) - s(80)

b)

s(x) = 30


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2020 af janhaa

s^{-1}=x(s)


Skriv et svar til: Funktioner (Standselængde) Bil hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.