Kemi

Opløselighed ved tilsætning af mere salt

12. december 2020 af Mariassssssss - Niveau: B-niveau

Hej,

Har fået givet stoffet BaSO_4, og fået givet opløselighedsproduktet til at være 1.5\cdot 10^{-9} ved 25 grader. Der bliver dermed tilsat en opløsning med 0.005 M Ba^{2+} . Skal dermed berehne opløsligheden af BaSO4... Der ses bort fra SO_4^{2-} basiske egenskaber. Jeg ved bare ikke hvordan jeg skal gribe det an...


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. december 2020 af mathon

                        \small \small \small \begin {array}{llllll} \textup{Begyndelses}\\ \textup{koncentrationen:}&\left [ Ba^{2+} \right ]=0.005\;M\\\\ \textup{Der kan opl\o ses }\\ x\textup{ ekstra }\frac{mol}{L}\\ \textup{af }BaSO_4&\textup{og der f\o lger }x\textup{ }\frac{mol}{L }\textup{ af }S{O_4}^{2-}\textup{ med.}\\\\ \textup{opl\o seligheds-}\\ \textup{produktet:}&\left [ Ba^{2+} \right ]\cdot \left [S{O_4}^{2-} \right ]=K_{sp}\\\\& \left ( 0.005+x \right )\cdot x=1.5\cdot 10^{-9}\mid x>0\\\\& x=3.8\cdot 10^{7}\;\frac{mol}{L} \end{array}


Skriv et svar til: Opløselighed ved tilsætning af mere salt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.