Fysik

Beregn trykket i glassets bund

07. januar 2021 af Krollo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Hvad gør jeg forkert? Som det ses, bruger jeg formlen p= h · g · ρ. Jeg får svaret til et alt for lille facit, da facit skulle være p= 1.076 hPa.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2021 af peter lind

Du skal tilføje atmosfærens tryk


Svar #2
07. januar 2021 af Krollo (Slettet)

#1

Tak, men hvis barometerstanden ikke er atmosfærens tryk, hvad er det så?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. januar 2021 af peter lind

Du skal bare regne med 1 atmosfæres tryk


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. januar 2021 af ringstedLC

#0:

\begin{align*} p_{glas} &= 9.82\left ( \tfrac{m}{s^2} \right )\cdot \tfrac{45}{10^{2}}\left (m\right )\cdot 997\left ( \tfrac{kg}{m^3} \right )+9.82\left ( \tfrac{m}{s^2} \right )\cdot \tfrac{20}{10^{2}}\left ( m \right )\cdot 85\cdot \tfrac{(10^2)^3}{10^3}\left ( \tfrac{kg}{m^3} \right )+1015\cdot 10^2\left ( Pa=\tfrac{kg}{m\,\cdot \,s^2} \right ) \\ &= 107575.14 \left ( \tfrac{kg}{m\,\cdot \,s^2} \right )=1076.5\,\text{hPa} \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. januar 2021 af Eksperimentalfysikeren

#0 Jeg tror, du har rod i omregning af enheder. #4 har gjort det korrekt. Der erdog enafrundingsfejl til sidst.


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2021 af ringstedLC

#4 rettelse:

\begin{align*} 107575.14\;\left ( \tfrac{kg}{m\,\cdot\,s^2} \right ) &\approx 1076\,\text{hPa} \end{align*}


Skriv et svar til: Beregn trykket i glassets bund

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.