Fysik

Kg på et lod nedsænket i vand

08. januar 2021 af donkeyass69 - Niveau: A-niveau
Hvordan finder jeg hvad vægten siger på figur 1.2? Jeg ved det fortrængte vand vejer cirka 29 g

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2021 af ringstedLC

b) Da loddet er i hvile, gælder der:

\begin{array} {llll} \overrightarrow{0}\! =\! \overrightarrow{F_{ty}}+\overrightarrow{F_{op}}+\overrightarrow{F_{snor}} \end{array}

Størrelser af kræfter og deres vektorer på loddet:

\begin{array} {lllll} \;\; \left |\overrightarrow{F_{ty}}\right |\! &= F_{ty}=g\cdot m_l\\ &= 9.82\cdot \tfrac{199.5}{10^{3}}\! & \;\; \left (\tfrac{m\,\cdot \,kg}{s^2}=N \right )&=1.959 \,\text{N}& \Rightarrow \;\;\, \overrightarrow{F_{ty}}=\Bigl(\begin{smallmatrix}0\\\\ -1.959\end{smallmatrix}\Bigr)\\ \;\; \left |\overrightarrow{F_{op}}\right |\! &= F_{op}=g\cdot V_{fortr.}\cdot \rho _{v}\\&= 9.82\cdot \tfrac{23.55}{(10^{\,2})^3}\cdot \tfrac{1.235}{10^{\,3}\,\cdot \,(10^{-2})^3}&\!\left(\tfrac{m\,\cdot \,m^3\,\cdot \,kg}{s^2\cdot \,m^3}=N\right )\!&= 0.286 \,\text{N}& \Rightarrow \;\;\, \overrightarrow{F_{op}}=\Bigl(\begin{smallmatrix}0\\\\0.286\end{smallmatrix}\Bigr)\\ \left |\overrightarrow{F_{snor}}\right |\! &= F_{snor}=F_{ty}-F_{op} \\ &= \bigl(1.959-0.286\bigr)&\qquad \bigl(N\bigr)&=1.673\,\text{N}& \Rightarrow \overrightarrow{F_{snor}}=\Bigl(\begin{smallmatrix}0\\\\ 1.673\end{smallmatrix}\Bigr) \end{align*}

Kræfternes angrebspunkt er tyngdepunktet af loddet. Det skitseres ved 0.5h af loddet lige under snoren.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2021 af ringstedLC

c) 

\begin{array} {llll} \text{V\ae gt}_{1.1}&:&&=0.3348\;\text{kg} \\ \text{V\ae gt}_{1.2}&: \text{V\ae gt}_{1.1}+\tfrac{F_{ty}-F_{snor}}{g}&& \\ &\;\; \text{V\ae gt}_{1.1}+\tfrac{F_{op}}{g}&& \\ &\;\;\, 0.3348+\tfrac{0.286}{9.82}&\left ( kg+\tfrac{N}{m\,\cdot \,s^{-2}}=kg\right )&=0.3639\,\text{kg} \\ \text{V\ae gt}_{1.3}&: \text{V\ae gt}_{1.1}+ \tfrac{F_{ty}-F_{op}}{g}&& \\ &\;\;\, 0.3348+\tfrac{1.959\,-\,0.286}{9.82}&\left ( kg+\tfrac{N}{m\,\cdot \,s^{-2}}=kg\right )&=0.5052\,\text{kg} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2021 af ringstedLC

Hvilket giver sammenhængene:

\begin{array} {lll} m_{gl.+v+l}&:\left (0.3348+0.1995\right )(kg) &= \;\;\,0.5343\,\text{kg} \\ \text{V\ae gt}_{fortr.}&:\qquad\quad\;\; -\tfrac{F_{op}}{g}=-\tfrac{0.286}{9.82} &= \underline{-0.0291\,\text{kg}} \\ \text{V\ae gt}_{1.3}&: &= \;\;\,0.5052\,\text{kg} \\\\ \text{V\ae gt}_{1.2}&:&=\;\;\,0.3639\,\text{kg} \\ \text{V\ae gt}_{fortr.}&:&= \underline{-0.0291\,\text{kg}} \\ \text{V\ae gt}_{1.1}&:&=\;\;\,0.3348\,\text{kg} \end{array}


Skriv et svar til: Kg på et lod nedsænket i vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.