Matematik

Eksponentiel funktion

10. januar 2021 af mikibricky - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke helt, hvordan jeg skal løse denne her opgave. Kan en guide mig til svaret?

Corona virussen spredes meget hurtigt i et unavngivet europæisk land, faktisk vokser det daglige indlæggelsestal eksponentielt. Man kender tallet for 2 dage: (0, 80) og (4, 101) Dvs. første dag er der 90 nyindlagte, og 4 dage senere er der 101 nyindlagte.

Beregn en forskrift for den funktion f(x), der viser antal nyindlagte som funktion af antal dage efter dag 0.   (x=antal dage)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

En eksponential funktion har forskriften

f(x) = b*ax

Så skal vi bestemme a og b.

Skal det være (0,80) eller (0,90)? Nu regner jeg videre med (0,90).

b bestemmes:

f(0) = 90  <=>

b*a0 = 90  <=>

b = 90

Så bestemmer vi a:

f(4) = 101  <=>

90*a4 = 101  <=>

a = 4√(101/90)  <=>

a = 1,029

Forskriften bliver så

f(x) = 90 *1,029x


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.