Matematik

Differentialligning - Nummerisk løsning: Eulers metode

23. januar 2021 af Morten20 - Niveau: A-niveau

Hej derude, jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal tackle de her opgaver i nummerisk løsning, hvor man bruger Eulers metode. Håber der er nogen derude der kan hjælpe mig hvordan jeg skal gøre opgave for opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2021 af mathon

                         \small \begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\& \begin{array}{ll} \qquad \qquad \quad y=\frac{3}{2}x+\frac{3}{4}+\frac{1}{4}e^{2x}\\\hline \begin{array}{c|c}\\ y{\, }'&2y-3x\\\\\hline\\ \frac{3}{2}+\frac{1}{4}\cdot e^{2x}\cdot 2&2\cdot \left ( \frac{3}{2}x+\frac{3}{4}+\frac{1}{4}e^{2x} \right )-3x\\\\\hline\\ \frac{3}{2}+\frac{1}{2}e^{2x}&3x+\frac{3}{2}+\frac{1}{2}e^{2x}-3x\\\\\hline\\ \frac{3}{2}+\frac{1}{2}e^{2x}&\frac{3}{2}+\frac{1}{2}e^{2x}\\\\\hline \end{array} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2021 af Goedel

Eulers metode:

Dit startpunkt er x=0 og y=1.

Næste punkt findes som:   xn+1 = xn + Δx    og   yn+1 = yn + y' *Δx

hvor værdien af y' her er  2yn - 3xn (fås fra differentialligningen)


Skriv et svar til: Differentialligning - Nummerisk løsning: Eulers metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.