Matematik

Afstand

29. januar 2021 af Eca - Niveau: 8. klasse

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal regne opgave 5.3 ud, nogle som kan hjælpe?

Jeg har vedfæftet et billede


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2021 af mathon

                     \begin{array}{lllll} \textbf{5.3}\\& \textup{L\o s }\\&&1.62\cdot 1.02^x=70 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Skal opgaven mon forstås sådan her?:

1,62 + 1,62*1,02 + 1,62*1,022 + 1,62*1,023 + ... + 1,62*1,02x = 70


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2021 af mathon

#8

     Jah - du har ret:

                                       1,62 + 1,62*1,02 + 1,62*1,022 + 1,62*1,023 + ... + 1,62*1,02x = 70

                                       1.62\cdot \frac{1.02^n-1}{0.02}=31.5                                      
                 


Svar #5
29. januar 2021 af Eca

Det forstår jeg ikke?


Svar #6
29. januar 2021 af Eca

Er der måske en mere simpel måde at regne det ud på?


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. januar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Stykke kyst der er slidt væk:

2019: 1,62

2020: 1,62 + 1,62*1,02 = 3,27

2021: 3,27 + 1,62*1,022 = 4,96

2022: 4,96 + 1,62*1,023 = 6,68

2023: 6,68 + 1,62*1,024 = 8,43

2024: 8,43 + 1,62*1,025 = 10,22

Regn selv videre til du kommer op på 70 m. Eventuelt kunne man lave det i Excel.


Skriv et svar til: Afstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.