Matematik

Beregne højden af en beholder

02. februar 2021 af RoniTem14 - Niveau: B-niveau

Kan i hjælpe mig med at beregne højden af beholderen. Altså opgave a. Jeg har vedhæftet opgaven.

Vedhæftet fil: Capture.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2021 af StoreNord

Midten af beholderen er en cylinder.
Top og bund er kuglekalotter eller kugleafsnit.
I opgave a kan du nøjes med at regne på tværsnittet; altså 2-dimentionelt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2021 af janhaa

a)

h = 0,92 + 0,37 = 1,29 (m)


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. februar 2021 af StoreNord

Mig og Geogebra har godt nok fået noget andet; nemlig 1,42 meter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2021 af mathon

            \small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\& \textup{N\aa r pilh\o jden}\\& \textup{kaldes }p\textup{ har man:}\\&& p^2-2\cdot r\cdot p+\left ( \frac{k}{2} \right )^2=0,\quad 0<p<r\\\\&& p^2-2\cdot 0.4\cdot p+0.37^2=0\\\\&& p^2-0.8p+0.1369=0\\\\&& p=0.248013\\\\\\&& h=h_c+2p=0.92+2\cdot 0.248013=1.42 \\\\\\ \textbf{b)}\\& \textup{Beholderens}\\& \textup{volumen:}\\&& V=V_{\textup{cyl}}+2\cdot V_{\textup{kugleafsnit}}\\\\&& V=\frac{\pi}{4}\cdot h_c\cdot \left (d_c \right )^2+ 2\cdot \left ( \frac{\pi}{3}\cdot p^2\cdot \left ( 3r_a-p \right ) \right ) \\\\&& V=\frac{\pi}{4}\cdot 0.92\cdot \left (0.74 \right )^2+ 2\cdot \left ( \frac{\pi}{3}\cdot 0.248^2\cdot \left ( 3\cdot 0.4-0.248 \right ) \right )\\\\&& V=0.518\;\;(m^3) \end{array}


Skriv et svar til: Beregne højden af en beholder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.