Fysik

kraft og opdrift

06. februar 2021 af annekatrine57 - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe med denne opgave:

c) Tegn en skitse der viser størrelse og retning på de kræfter bolden er påvirket af, og beregn størrelsen af den resulterende kraft. 

de to første opgave, har jeg lavet først

a) Beregn størrelsen af tyngdekraften på bolden:

For at beregne størrelsen af tyngdekraften på bolden, benytter man følgende formel:

Tyngdekraften: F_t=m·g (0,2 kg)·(9,82 N/kg)=1,964 N

b) Beregn størrelsen af opdriften på bolden.

F_op=væsken·V·g

Opdriften: F_op=(0,04 m^3 )·(10^3  kg/m^3 )·(9,82 N/kg)=392,8 N

c) Tegn en skitse der viser størrelse og retning på de kræfter bolden er påvirket af, og beregn størrelsen af den resulterende kraft. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2021 af janhaa

hvilken ball / 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2021 af ringstedLC


Skriv et svar til: kraft og opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.