Matematik

HJælp til spørgsmål

14. februar 2021 af dknfnunrvin - Niveau: C-niveau

Hvordan udregnes vedhæftet 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2021 af janhaa

a)

D=\sqrt{16-8a}

b)

a = 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2021 af ringstedLC

#1 a) er forkert.

\begin{align*} d &= b^2-4ac \\ &= 4^2-4a\cdot 2 \\ d&= 16-8a \end{align*}

b) Når d = 0, har ligningen netop én løsning:

\begin{align*} d=0 &= 16-8a \\ a &= 2 \\\\\text{Eventuel kontrol}:\\ 2x^2+4x+2 &= 0 \\ x &=\frac{-4\pm \sqrt{4^2-4\cdot 2\cdot 2}}{2\cdot 2}=\frac{-4\pm 0}{4} \\ x &=-1\end{align*}


Skriv et svar til: HJælp til spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.