Kemi

Vedr. Kemi 1. sem medicin

18. februar 2021 af Medicinstuderende - Niveau: Universitet/Videregående

HEY :-) Jeg har svært ved at løse følgende opgaver, er der mon en herinde som kan hjælpe?

Spg 1. En 3 % MgCl2 opløsning er det samme som en ..... MgCl2 opløsning. ( se billedet)

Spg 2. Hvor mange mol C6H12O6 skal der bruges for at fremstille 3,50 L af en 5,00 % (w/v) opløsning?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2021 af janhaa

a)

[MgCl_2]=0,03*\frac{\rho}{M}=0,03*(1000/95,2)\,\,(M)=0,315\,\,(M)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2021 af janhaa

b)

m_1=m(C6H12O6) = V*\rho = 3,5*1000=3500 \,(g)\\ \\m(korr)=0,05*m_1=175\,\,(g)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2021 af janhaa

b)

M = m/n

n= m/M = 175 / 180 mol = 0,972 mol


Skriv et svar til: Vedr. Kemi 1. sem medicin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.