Kemi

Hvor meget jern (masse) kan der fremstilles ud fra 1 kg Fe3O4?

22. februar 2021 af Hjælpmig27 - Niveau: B-niveau

Har dette spørgsmål og er helt lost! Please hjælp 

Hvor meget jern (masse) kan der fremstilles ud fra 1 kg Fe3O4?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2021 af AngelOneOne

Hej,

Du skal beregne antal mol af Fe3O4 (Husk! massen af Fe3O4 skal angives i gram!)

n=\frac{m_{Fe_{3}O_{4}}}{M_{w_{Fe_{3}O_{4}}}}

Da der er 3 mol Fe i molekylet, vil du så teoretisk, kunne fremstille 3 mol Fe, for hvert mol Fe3O4

n_{Fe}=3\cdot n_{Fe_{3}O_{4}}

Gang så det antal mol med molvægten, for at få massen af Fe:

m_{Fe}=n_{Fe}\cdot M_{w_{Fe}}

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Hvor meget jern (masse) kan der fremstilles ud fra 1 kg Fe3O4?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.