Matematik

Opgave 539 fra Mat AB1

22. februar 2021 af Ceciliehansen02 - Niveau: A-niveau

Hej.

Er der måske en, der vil hjælpe? Jeg er stået lidt af.

Ved afkøling af en væske kan væskens temperatur beskrives ved f(t) = 70 * 0,75^t + 19, hvor t er tiden i minutter efter målingernes begyndelse og f(t) er væskens temperatur til tidspunktet t. 

- Hvornår er temperaturen sunket til 19 °C?

- Hvor varm er væsken efter 20 minutter?

På forhånd tusind tak for hjælpen!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2021 af janhaa


Svar #2
22. februar 2021 af Ceciliehansen02

Hvad mener du med det? Vil du måske uddybe det lidt mere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2021 af AMelev

t = tid (min)
f(t) = temperatur (ºC)

a) Temperaturen er 19ºC, dvs. f(t) = 19.
Løs ligningen mht. t.

b) Temperatur efter 20 min., dvs. f(t), når t = 20.
Beregn f(20)


Svar #4
22. februar 2021 af Ceciliehansen02

Så jeg skal gøre følgende:

a. f(t) = 19 * 0,75^t + 19?

b. f(t) = 20 * 0,75^t + 19?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2021 af janhaa

#4

Så jeg skal gøre følgende:

a. f(t) = 19 * 0,75^t + 19?

b. f(t) = 20 * 0,75^t + 19?

a)

f(t) = 70 * 0,75^t + 19=19


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2021 af janhaa

b)

 f(20) = 70 * 0,75^(20) + 19


Svar #7
22. februar 2021 af Ceciliehansen02

Årghhhh okay. Tusind tusind tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. februar 2021 af ringstedLC

Genkend væskens temp. f(t) som en aftagende eksponentialfunktion med begyndelsesværdien 70 + 19.

- Hvornår... ⇒ en værdi af t. 19 ºC = en funktionsværdi af f:

\begin{align*} f(t)=19 &=70\cdot 0.75^t+19\Rightarrow t=\;? \end{align*}

- Hvor varm... ⇒ en funktionsværdi af f. 20 minutter = t

\begin{align*} f(20) &=70\cdot 0.75^{20}+19=\;? \end{align*}


Skriv et svar til: Opgave 539 fra Mat AB1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.