Matematik

matematik

28. februar 2021 af akmksm - Niveau: B-niveau

Jonathan har hvert kvartal indbetalt 4000 kr på en konto i banken. Efter den 25. kvartalsvise indbetaling står der 160000 kr. på bankkontoen.

a)  Hvad har den kvartalsvise rente været? (I procent og med to decimaler).

b)  Hvilken årlig rente svarer den kvartalsvise rente til?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2021 af peter lind

Brug renteformlen K = K0(1+r)n


Svar #2
28. februar 2021 af akmksm

Hej Peter 

er det så 

16000=4000*(1+x)^25? da man ikke kender renten (r)


Svar #3
28. februar 2021 af akmksm

og den har jeg fået til 39%


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2021 af ringstedLC

#2: Nej. Du skal bruge annuitetsopsparingsformlen:

\begin{align*} A &= b\cdot \frac{(1+r)^n-1}{r} \end{align*}

hvor r er i decimaltal. Bemærk i nedenstående link, at renten  [r]  ikke kan isoleres, og derfor ikke udregnes direkte (excel kan være behjælpelig). I stedet må man forsøge sig med forskellige værdier for renten  [r]  og indsnævre så godt som muligt.

Se https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/annuitetsregning/annuitetsopsparing


Svar #5
28. februar 2021 af akmksm

så 

4000*(1+x)^25/x-1?


Svar #6
28. februar 2021 af akmksm

eller 4000*(1+x)^25/x-1=16000


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. marts 2021 af mathon

                 \small \small \textup{solve}\left (4\,000\cdot \frac{(1+r)^{25}-1}{r}=16\,0000,r \right )\mid r>0


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.