Matematik

Hvor er vand dybden højest og lavest

03. marts 2021 af Namchan - Niveau: A-niveau

Visse steder ændres vanddybden i havet på grund af tidevand. i et bestemt døgn er vanddybden 
målt i meter bestemt ved f(t)=7+sin(t-2/2) hvor t angiver tallet i timer efter kl. 12.

a) bestem den størate og den mindste vanddybde i døgent løb.

Nogen der kan hjælpe mig på vej her ? forstår ikke hvordan jeg skal udregen det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2021 af AMelev

Ret lige din profil, så uddannelsen passer. 9. klasse harmonerer ikke med A-niveau.

Læg billede af opgaven op i stedet for at skrive, så undgås fejl og mangler.

Din forskrift er vist ikke rigtig? Skal der stå 7 +? sin(t - 2/2?).
sin(t - 2/2) er jo sin(t - 1)


Svar #2
03. marts 2021 af Namchan

Her er skærmbillede.

har fået rettet min profil ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2021 af janhaa

a)

f ' (t) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2021 af janhaa

d) f '' (t) = 0


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. marts 2021 af AMelev

#2 Tak.

                         
a) sin har værdimængden [-1,1], så -1 ≤ sin (...) ≤ 1.
Der med er 7 - 1 ≤ 7 + sin (...) ≤ 7 + 1 ⇔ 6 ≤ f(t) ≤ 8

b)  Max opnås, når sin(...) = 1, og det optræder første gang i π/2, så (t - 2)/2 = π/2 ⇔ t = ...

c) sin er periodisk med perioden 2π, så næste højvande er, når (t - 2)/2 = π/2 + 2π ⇔ t = ...

d) Bestem f '(t) og bestem max for den. Du kan bruge de samme overvejelser om værdimængde og max/min for cos, som ovemfor med sin.


Skriv et svar til: Hvor er vand dybden højest og lavest

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.