Matematik

Vektorfunktioner - Højde og bredde

16. marts 2021 af marielinge - Niveau: A-niveau

Hvordan gør jeg det her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2021 af PeterValberg

Umiddelbart tænker jeg, at du skal bestemme den værdi for t,
der betyder, at x(t) = 0 indenfor det givne interval for t, da 
parameterkurven er symmetrisk omkring y-aksen og den største
værdi for y(t) er når x(t) = 0
Det må jo nødvendigvis være t = π, idet sin(π) = 0
Indsæt denne værdi for t i y(t) = 60-120cos(t) .... det giver 180
hvilket passer ganske godt med bygningens højde, hvis man "Googler" det
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2021 af mathon

                 \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&\textup{Bygningsbredde:}&2\cdot (-28.25\cdot \sin\left ( \frac{3\pi}{2} \right ))=2\cdot 28.25=56.50\;\;(m)\\\\ \textbf{b)}\\& \textup{Bygningsh\o jde:}\\&& 60-120\cdot \cos(\pi)=180\;\;(m) \end{array}


Skriv et svar til: Vektorfunktioner - Højde og bredde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.