Kemi

Samlet stofmængde og idealgasloven.

07. april 2021 af Kups - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen som kan hjælpe mig lidt videre.

spørgsmålene lyder sådan her.

1. Hvad er den samlede stofmængde af disse stoffer i dit forsøg?

2. Hvad er det samlede volumen af disse stoffer (du skal bruge idealgasloven)

Vedhæftet fil: Snip20210407_12.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2021 af janhaa

2NaHCO_3=> Na_2CO_3+H_2O+CO_2


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2021 af janhaa

1. M = m/n

n = m/M

2. pV = nRT = NkT


Svar #3
07. april 2021 af Kups

Vil du uddybe, jeg er lidt forvirret.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\\& \textup{antal mol }Na_2CO_3=&0.01485 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2021 af mathon

              \small \small \begin{array}{llllll}\\&& 2\,NaHCO_3\; \longrightarrow \; Na_2CO_3\,_{\textit{(s)}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(g)}}\;+\;CO_2\,_{\textit{(g)}}\\\\&& \textup{antal mol }Na_2CO_3=\quad 0.01485\\\\&& \textup{antal mol }H_2O=\quad \qquad \! 0.01485 \\\\&& \textup{antal mol }CO_2=\quad \qquad 0.01485 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2021 af mathon

             \small \small \small \begin{array}{llllll}\\&& V_{\textup{gasser}}=\frac{\left (0.0297\;mol \right )\cdot \left ( 8.318.31446\;\frac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273.15+25)\;K \right )}{101325\;Pa} \end{array}


Skriv et svar til: Samlet stofmængde og idealgasloven.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.