Matematik

Hjælp til at løse 2. Gradspolynomium

08. april 2021 af UCL (Slettet) - Niveau: B-niveau
Er der en som kan hjælpe mig med hvordan jeg kan finde rødderne til 1 af funktionerne? Uden at bruge faktorisering

Svar #1
08. april 2021 af UCL (Slettet)

Øvelse 3.2.5

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2021 af mathon

Du har ikke medsendt 
                                        Øvelse 3.2.5


Svar #3
08. april 2021 af UCL (Slettet)

2x^2 + 4x + 2 . Kan jeg godt finde d også er det 4 -4*(2)^2 = skal man så regne parentesen ud først ....

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2021 af mathon

                 \begin{array}{llllll}\\&& 2x^2+4x+2=0\\\\&& x^2+2x+1=0\\\\&& (x+1)^2=0\\\\&& x=-1 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2021 af mathon

                 \begin{array}{llllll}\\&& d=4^2-4\cdot 2\cdot 2=0 \end{array}


Svar #6
08. april 2021 af UCL (Slettet)

Er det nulreglen du forklarer - kan jeg ikke sige at det giver : 4^2-4 *(2)^2 *2= 4 også finde x1 og x2 ?

Svar #7
08. april 2021 af UCL (Slettet)

Er det korrekt at hvis man regner diskriminanten ud vil det give = 4?

Brugbart svar (1)

Svar #8
08. april 2021 af mathon

Diskriminanten er 0, når du regner rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. april 2021 af mathon

Og toppunktet er (-1,0)


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. april 2021 af mathon

                 \begin{array}{llllll}\\&& 2x^2+4x+2=2\cdot (x+1)^2=2(x-(\underset{\mathbf{{\color{Red} x_T}}}{-1}))^2 +\underset{\mathbf{{\color{Blue} y_T}}}{0}\end{array}


Svar #11
08. april 2021 af UCL (Slettet)

Mathon tak for hjælp! Men jeg er desværre ikke helt med på hvad du gør efter forskriften for 2. Gradspolynomium i #10

Brugbart svar (0)

Svar #12
09. april 2021 af mathon


            \small \begin{array}{llllll}\\&& \textup{kvadrats\ae tning:}&x^2+2x+1=x^2+2\cdot x\cdot 1+1^2=\left ( x+1 \right )^2 \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til at løse 2. Gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.