Matematik

Vektorer - opgave 956

02. maj 2021 af ibenlc - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg har fået stillet denne opgave, som jeg ikke kan finde ud af:

En mark har form som en (skæv) firkant ABCD, hvor AB = 140 m, AC = 150 m, BC = 140 m, AD = 100, vinkel DAC = 70 grader. 

Bestem markens areal i m2.

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2021 af janhaa

Area triangle ACD by:

A_1=0,5*100*150*\sin(70^o)=7047,7\,m^2

area ABC by Herons formula:

A_2=8866,2\,m^2

Area(ABCD) = A1 + A2 = 15913,9 m2


Svar #3
02. maj 2021 af ibenlc

Er dette her rigtig?

Vedhæftet fil:Areal af mark.docx

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2021 af janhaa

#3

Er dette her rigtig?

nix


Svar #5
02. maj 2021 af ibenlc

Men jeg gjorde sådan som der stod i linket du sat ind?

Hvad skal jeg så gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2021 af AMelev

#0 Læg et billede af opgaven op. Det er meget lettere at overskue.
Vær desuden opmærksom på, at ikke alle kan læse Word, så PDF eller endnu bedre billede.


Svar #7
02. maj 2021 af ibenlc

Her

Vedhæftet fil:En mark .pdf

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. maj 2021 af AMelev

Der er flere måder at løse opgaven på:

1) Du kan benytte dit geometriværktøj og konstruere firkanten, og så kan du måle arealet af polygonen ABCD.

2) Du kan beregne arealet af trekanterne ABC og ACD hver for sig og lægge dem sammen.
- Areal af ACD: FS side 9 (41)
- Areal af ABC:
  a) Bestem fx vinkel ACB vha. cosrelationen (39) og beregn areal med (41)
  b) ABC er ligebenet, så højden h deler trekanten i to lige store dele. h bestemmes vha. Pythagoras
      og arealet kan bestemmes som ½g·h.
  c) Herons formel, men hvis I ikke har haft den i undervisningen, skal du gøre rede for den.

Vedhæftet fil:Udklip-1.JPG

Skriv et svar til: Vektorer - opgave 956

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.