Kemi

beregning af masse i en opløsning - VIGTIG HJÆLP

09. maj 2021 af freja9292 - Niveau: B-niveau

der skal laves en 600 mL 0,4M CaCl2 opløsning, beregn massen af CaCl2 der skal anvendes i denne opløsning

hvordan gør jeg, pleaseee hjlælp


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2021 af Heptan

Beregn stofmængden.

n = cV = 0,4 M * 0,600 L = ...

Beregn massen.

m = nM

hvor M er molarmassen af CaCl2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}&& m=n\cdot M=V\cdot c\cdot M=\left ( 0.600\;L \right )\cdot \left ( 0.400\;\frac{mol}{L} \right )\cdot \left (110.98 \;\frac{g}{mol} \right )=0.24167\;g=241.67\;mg \end{array}


Skriv et svar til: beregning af masse i en opløsning - VIGTIG HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.