Kemi

Kemi opgave

12. maj 2021 af ZED2012 - Niveau: B-niveau

Hej folkens, det kunne sku være ret med lidt hjælp til den her opgave

Mange tak;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2021 af mathon

Hvad med et NÆRkig 

               https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2013880#2014021 #3


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2021 af mathon

            \begin{array}{llllllll}&& H_2\overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{\! O}_2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{O}_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +2}}}{Mn}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2021 af mathon

\small \begin{array}{lcccl} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ O&1&&10&\textup{da et \textbf{lige }antal \o nskes}\\ Mn&&5&2 \end{array}

\small \textbf{afstemning af op- og nedgange:}

            \begin{array}{llllllll}&& 5\,H_2 O_2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;5\,O_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;2\,Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\small \textbf{afstemning af ladning:}

            \begin{array}{llllllll}&& 5\,H_2 O_2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;6\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;5\,O_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;2\,Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\small \textbf{afstemning af hydrogen:}

              \begin{array}{llllllll}&& 5\,H_2 O_2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;6\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;5\,O_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;2\,Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}

\small \textbf{oxygen stemmer}


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\& \textup{reaktionsforhold:}\\&& H_2O_2:Mn{O_4}^-=5:2=2.5:1\\\\& \textup{titerligning:}\\&& \left ( 0.100\;L \right )\cdot c=2.5\cdot \left ( 0.0254\;L \right )\cdot \left ( 0.100\;M \right )\\\\&& c=2.5\cdot \frac{0.0254}{0.100}\cdot \left ( 0.100\;M \right )=0.0635\;M \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{c)}\\& \textup{Almen indledning:}\\&& \textup{massen}&\textup{af }V\textup{ liter opl\o sting med densiteten }\varrho\\\\&&& m=V\cdot \varrho\\\\&& \textup{antal gram}\\&& \textup{opl\o st stof:}\\&&& p\cdot 10^{-2}\cdot m=p\cdot 10^{-2}\cdot V\cdot \varrho\\\\&& \textup{antal mol}\\&& \textup{opl\o st stof:}\\&&&n=\frac{m}{M}=p\cdot 10^{-2}\cdot \frac{V\cdot \varrho}{M}\\\\&& \textup{molaritet:}\\&&& c=\frac{n}{V}=\frac{p\cdot 10^{-2}\cdot \frac{V\cdot \varrho}{M}}{V}=p\cdot 10^{-2}\cdot \frac{\varrho}{M} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{c)}\\& \textup{I anvendelse:}\\&&& c=p\cdot 10^{-2}\cdot \frac{\varrho}{M}\\\\&&\textup{masseprocent:}\\&&& p=\frac{c\cdot M}{\varrho}\cdot 10^2\\\\&&& p=\frac{\left ( 0.0635\;\frac{mol}{L} \right )\cdot 34.01\;\frac{g}{mol}}{1000\;\frac{g}{L}}\cdot 10^2= 0.2\end{array}


Skriv et svar til: Kemi opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.