Kemi

Forskel på disse formler, syreeksponent

13. juni 2021 af Marie2020 - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan forklare mig forskellen?

Øverste formel bruges til at bestemme stofmængde koncentrationen af oxonium, så man kan beregne pH.
Men hvad så med den anden?? :)

Vedhæftet fil: syrebase.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2021 af mathon

          \begin{array}{llllll}&& \frac{\left [ B^- \right ]\cdot \left [ H_3O^+ \right ]}{\left [ S \right ]}=K_s\\\\&& \frac{\left [ B^- \right ]}{\left [ S \right ]}=\frac{K_s}{\left [ H_3O^+ \right ]}\\\\&& \log\left ( \frac{\left [ B^- \right ]}{\left [ S \right ]} \right )=\log(K_s)-\log\left(\left [ H_3O^+ \right ] \right) \\\\&& \log\left ( \frac{\left [ B^- \right ]}{\left [ S \right ]} \right )=\log(K_s)+pH\\\\&& pH=-\log(K_s)+\log\left ( \frac{\left [ B^- \right ]}{\left [ S \right ]} \right )\\\\\\\textup{pufferligningen:}&& pH=pK_s+\log\left ( \frac{\left [ B^- \right ]}{\left [ S \right ]} \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2021 af mathon

         \begin{array}{llllll}&& \frac{\left [ B^- \right ]\cdot \left [ H_3O^+ \right ]}{\left [ S \right ]}=K_s\\\\&& \frac{c\cdot \alpha\cdot c\cdot \alpha}{(1-\alpha)\cdot c}=K_s\\\\\textup{Ostwalds fortyndingslov:}&& c\cdot \frac{\alpha^2}{1-\alpha}=K_s \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juni 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll}&\small \textup{fra pufferligningen}\\& \textup{til brug ved indtegning}\\& \textup{af Bjerrumdiagrammer:}\\& & \large pH(\alpha)=pK_s+\log\left ( \frac{\alpha}{1-\alpha}\right)\\ \textup{eller}\\&& \alpha(pH)=\frac{1}{10^{pK_s-pH}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juni 2021 af mathon

#4 i detaljer:

                      \small \begin{array}{llllll}&& pH=pK_s+\log\left ( \frac{\alpha}{1-\alpha} \right )\\\\&& 10^{pH-pK_s}=\frac{\alpha}{1-\alpha}\\\\&& 10^{pK_s-pH}=\frac{1-\alpha}{\alpha}\\\\&& 10^{pK_s-pH}\cdot \alpha=1-\alpha\\\\&& 10^{pK_s-pH}\cdot \alpha+\alpha=1\\\\&& \left (1+ 10^{pK_s-pH} \right )\cdot \alpha=1\\\\\\&& \alpha=\frac{1}{1+ 10^{pK_s-pH}} \end{array}


Skriv et svar til: Forskel på disse formler, syreeksponent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.