Matematik

Vektor 5.9 hurtigt hjælp

27. august 2021 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, jeg sidder fast i denne ogpave? er der nogle der kan hjælpe og forklare hvilken formel jeg skal bruge? 

Tak på forhånd, se vedhæftet.

Vedhæftet fil: opgave 5.9.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. august 2021 af mathon

           \small \small \begin{array}{lllll} \small\textup{Da}\\&& v=\cos^{-1}\left ( \frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}{\left | \overrightarrow{a} \right |\cdot \left | \overrightarrow{b} \right |} \right )=\cos^{-1}\left ( \frac{\begin{pmatrix} \sqrt{2}\\ 1 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} b_1\\ b_2 \end{pmatrix}}{\sqrt{3}\cdot 4} \right )\\\\& \small\textup{mangler}&\textup{information om }\overrightarrow{b}\textup{'s koordinater.} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. august 2021 af mathon

hvilket vel regnes for to informationer.


Svar #4
27. august 2021 af Sofia0294

Opgaven skal give en vinkel, men jeg får det til noget helt andet? og der er kun det information om b? hvordan regner jeg det så ud?


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. august 2021 af mathon

Du kan ikke regne vinklen ud, før du kender vektor b's koordinater.


Svar #6
27. august 2021 af Sofia0294

ja og koordinattet er 4? der er ikke flere i opgaven 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2021 af mathon

4 er vektor b's længde og ikke en koordinat for vektor b.


Svar #8
27. august 2021 af Sofia0294

hvordan regner man det så ud?


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. august 2021 af mathon

Opgaven går ikke ud på at beregne vinklen, men på at finde ud af hvor mange informationer, der mangler,
for at kunne gøre det.


Skriv et svar til: Vektor 5.9 hurtigt hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.