Kemi

Hjælp søges!

27. september 2021 af Toffie1 - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen 

Jeg skal i en opgave bestemme pKs for en syre. 

Det eneste jeg har, at gå ud fra er Cs 1.8039 M og en pH på 8. 

Jeg forsøgte mig lidt med formlen nedenunder, man jeg får ikke noget svar ud

pH := -log[10]((-K[s]*sqrt(K[s]^2 + 4*K[s]*c[s]))/2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2021 af mathon

Er syren, stærk, middelstærk eller svag?


Svar #2
27. september 2021 af Toffie1

Det er en organisk syre fra noget wc-rens. Jeg tænker muligvis det en middelstærksyre. Jeg har fundet ud af, at resultatet er 3.6. Men jeg ved ikke, hvordan man kommer frem til det


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2021 af mathon

En syre kan ikke have pH > 7!


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2021 af mathon

pH = 8 er for syrens korresponderende base.

pOH = 14 - pH = 14 - 8 = 6

                          \small \begin{array}{llllll} pOH=-\log\left ( \frac{-K_b+\sqrt{{K_b}^2+4\cdot c_b\cdot K_b}}{2} \right )\\\\ 10^{-pOH}=\frac{-K_b+\sqrt{{K_b}^2+4\cdot c_b\cdot K_b}}{2}\\\\ \small 2\cdot 10^{-pOH}=-K_b+\sqrt{{K_b}^2+4\cdot c_b\cdot K_b}\\\\ 2\cdot 10^{-pOH}+K_b=\sqrt{{K_b}^2+4\cdot c_b\cdot K_b}\\\\ \left ( 2\cdot 10^{-pOH}+K_b \right )^2={K_b}^2+4\cdot c_b\cdot K_b\\\\ 4\cdot 10^{-2pOH}+4\cdot 10^{-pOH}\cdot K_b+{K_b}^2={K_b}^2+4\cdot c_b\cdot K_b\\\\\\ 10^{-2pOH}+ 10^{-pOH}\cdot K_b= c_b\cdot K_b\\\\ \left ( c_b-10^{-pOH} \right )K_b=10^{-2pOH}\\\\ K_b=\frac{10^{-2pOH}}{c_b-10^{-pOH}}=\frac{10^{-12}}{1.8039-10^{-6}}=5.54355\cdot 10^{-13}\\\\ pK_b=-\log(5.54355\cdot 10^{-13})=12.26\\\\ pK_s=14-pK_b=14-12.26=1.74 \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp søges!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.