Kemi

Fældningsreaktion og Gibbs fri energi

30. september 2021 af dinfar19 - Niveau: A-niveau

Hej. jeg er fuld kommende blank med denne her opgave, og håber der en som kan hjælpe mig!

opgaven:

Nedenstående markerede kombinationer af fældninger skal undersøges. Angivelsen ·7H2O betyder at den pågældende ionforbindelse udfælder med 7 krystalvand.

Beregn først G = G + R * T * ln([ion]) for hver ion i skemaet. Udnyt, at [ion]=0,05M i alle forsøg. findes ved opslag i databogen.

Opskriv afstemte reaktionsskemaer for disse fældningsreaktioner (husk at medtage krystalvand), og beregn herefterΔG for disse reaktioner. Afgør på grundlag af jeres beregninger, om I kan forvente at observere en fældningsreaktion.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2021 af mathon

Beregn først
                          \small G = G^\Theta + R \cdot T \cdot \ln([ion])


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2021 af mathon

               \small \small \begin{array}{llll} Mg^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,OH^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Mg(OH)_2\,_{\textit{(s)}}\\\\\\ Mg^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,I^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;6\,H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow \;MgI_2\cdot6H_2O\,_{\textit{(s)}}\\\\\\ Ca^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;C{O_3}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;CaCO_3\,_{\textit{(s)}}\\\\\\ Ca^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;S{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow \;CaSO_4\cdot2 H_2O\,_{\textit{(s)}}\\\\\\ 2\,Ag^{+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,OH^{-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Ag_2O\,_{\textit{(s)}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(l)}}\\\\\\ Ag^{+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;I^{-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;AgI\,_{\textit{(s)}}\\\\\\ Zn^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;C{O_3}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;ZnCO_3\,_{\textit{(s)}} \\\\\\ Zn^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;S{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;7\,H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow \;ZnSO_4\cdot7 H_2O\,_{\textit{(s)}} \end{array}


Skriv et svar til: Fældningsreaktion og Gibbs fri energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.