Fysik

Fra et stillads kaster en murer en mursten 12,0 m lodret ned. Murstenens starthastighed er 1,5 m/s.

01. oktober 2021 af MCS1 - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg tiden ved brug af bevægelsesligningen 

Fra et stillads kaster en murer en mursten 12,0 m lodret ned. Murstenens starthastighed er 1,5 m/s.

Hvor lang tid går der, inden stenen rammer Jorden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2021 af peter lind

s = gt2/2 + v0t Du kender s,g og v0 så  sæt dem ind i ligningen. Du har nu en ligning i t alene


Svar #2
02. oktober 2021 af MCS1

Så 12=(9.82*t2)/2+1.5

Hvordan er t alene?


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. oktober 2021 af SuneChr

Nej, vi har 2'gr's ligningen
1/2gt2 + v0t - s = 0         hvor t > 0

t=\frac{\sqrt{2gs+v_{0}^{2}}-v_{0}}{g}
 


Skriv et svar til: Fra et stillads kaster en murer en mursten 12,0 m lodret ned. Murstenens starthastighed er 1,5 m/s.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.