Matematik

Differentiering af ligning

28. oktober 2021 af Dumma - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg vil gerne have hjælp til, hvordan jeg differentierer denne forskrift.

f(x)=695*(1-0,716*0,981^x)^3

Mit problem opstår, når jeg skal forholde mig til det opløftede x i parantesen og det opløftede tretal udenfor parantesen. Jeg vil gerne vide, hvilke regler der gælder, når man skal differentiere i sådan en situation. 

På forhånd tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2021 af peter lind

Brug differentiation af sammensat funktion y = 1-0,716*0,981x   f(x) = k*y3


Svar #2
28. oktober 2021 af Dumma

Skal jeg så differentiere de to ligninger du nævner hver for sig og sætte dem sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2021 af ringstedLC

Du har en regneregel for differentiering af en sammensat funktion. Se i FS!


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2021 af peter lind

Det kommer an på hvad du mener med at sætte dem sammen. Se evt. din bog eller formelsamling

Du kan også se det sådan her

f'(x) = (df/dy)*(dy/dx)


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2021 af SuneChr

# 0
Man kan nemt miste overblikket over, hvad der er hvad.
Man kan gøre det mere overskueligt ved at lade
f (x) = c·(1 - bax)3
og indføre hjælpefunktionerne
g (x) = x3             g'(x) = ...
h (x) = 1 - bax      h'(x) = ...
Man har nu
f (x) = c·(g º h)
og
f '(x) = c·(g' º h)·h'
  


Svar #6
03. november 2021 af Dumma

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Differentiering af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.