Matematik

Løs differentialligning under betingelse

31. oktober 2021 af Stxelev02 - Niveau: A-niveau

Hej

Kan en venlig sjæl måske hjælpe?

"Løs differentialligningen i a) under den betingelse, at bilen står stille til t=0"

På forhånd tak

Vedhæftet fil: opg.3.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2021 af mathon

Foretag lineær regression på tabellens DATA.


Svar #2
31. oktober 2021 af Stxelev02

Det har jeg gjort :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2021 af mathon

           \small \begin{array}{lllll} v{\, }'(t)=-0.12\cdot v \end{array}


Svar #4
31. oktober 2021 af Stxelev02

Sætter jeg så 0 ind på t's? plads?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2021 af mathon

           \small \small \begin{array}{lllll} v{\, }'(t)=-0.12\cdot v(t) \end{array}


Svar #6
31. oktober 2021 af Stxelev02

Jeg tror desværre ikke jeg helt forstår det.


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2021 af jantand

Det er hældningen af den linje der beskrives


Svar #8
31. oktober 2021 af Stxelev02

Ja, det er jeg klar over, men jeg kan ikke se hvordan den besvarer spørgsmålet:

"Løs differentialligningen i a) under den betingelse, at bilen står stille til t=0"


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. oktober 2021 af ringstedLC

\begin{align*} y'=b-a\cdot y \Rightarrow y &= \tfrac{b}{a}+ c\cdot e^{-a\,x} \\ v(0)=0 &= \tfrac{\beta }{\alpha }+c\cdot e^{-\alpha \,\cdot \,0} \\ c &= \;? \\v(t) &=... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. november 2021 af mathon

            \small \begin{array}{llllll}&& v{\, }'=-0.12\cdot v\\\\&& v{\, }'+0.12\cdot v=0\\\\&& v{\, }'\cdot e^{0.12t}+0.12\cdot v\cdot e^{0.12t}=0\\\\&& \left ( v\cdot e^{0.12t} \right ){}'=0\\\\&& v(t)=\; ? \end{array}


Skriv et svar til: Løs differentialligning under betingelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.