Matematik

Differentiel regning hjælp spg 2

21. november 2021 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hej Allesammen, nogle der kan hjælpe mig med den vedhæftede opgave? har sidet med den i lang tid, men forstår ikke hvordan den skal løses? 

tak på forhånd og se gerne veddhæftet fil. 

Vedhæftet fil: opgave 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2021 af janhaa

a) likesida trekant med 60o. V er jo da halvparten, dvs 30o


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2021 af janhaa

b)

|PS|=171

|QS|=85,5

|PS|=sqrt(1712 - 85,52) = 148,1


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2021 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2021 af ringstedLC


Svar #5
21. november 2021 af Sofia0294

#2 hvor har du fået 171 fra og 85,5 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. november 2021 af janhaa

#5

#2 hvor har du fået 171 fra og 85,5 fra?

Prøver du å forstå ?


Svar #7
21. november 2021 af Sofia0294

ja


Svar #8
21. november 2021 af Sofia0294

men jeg forstår ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. november 2021 af janhaa

#8

men jeg forstår ikke 

Se på tegningen... dette er småskole-logikk


Svar #10
21. november 2021 af Sofia0294

jeg forstår hvordan du har fundet PS, men ikke QS?


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. november 2021 af janhaa

#10

jeg forstår hvordan du har fundet PS, men ikke QS?

Du ser at |QS| er 1,5 diameter

eller

at trekanten er 30, 60, 90


Svar #12
21. november 2021 af Sofia0294

Tusind tak for hjælpen 


Brugbart svar (1)

Svar #13
21. november 2021 af janhaa

#12

Tusind tak for hjælpen 

You Are welcome 


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. november 2021 af ringstedLC

#0: Opgaven har intet med diff.-regning at gøre.

b)

|PS|2 + |QS|= |PQ|2

|PS|2 + (3/2 d)= (3 d)2

|PS| = √((3 d)2 - (3/2 d)2)


Brugbart svar (0)

Svar #15
21. november 2021 af ringstedLC

c)

Omk = 3 · (|PR| + 2 · /(3r) |PS|)

          = 3 · (3 d + 2/3 · √((3 d)2 - (3/2 d)2))


Brugbart svar (0)

Svar #16
21. november 2021 af Soeffi

#0. Billede fra #3...

a) Det ses let, at ΔPQS er en 30 60 90-trekant. Dermed er v = 30°.

b) |PS| følger af Pythagoras læresætning, idet: |PS|2 + |QS|2 = |PQ|2

c) Nederst til venstre er vist en lille 30 60 90-trekant, hvor den korte katete har længden r. Den længste katete kaldes x (ikke vist på tegningen). Der gælder: tan(30°) = r/x ⇒ x = r/tan(30°). Sidelængden af den røde trekant er |PQ| + 2·x = 6r + 2·r/tan(30°).


Svar #17
02. december 2021 af Sofia0294

Nogle der kan forklare mig opgave c? hvordan man helt præcis beregner den ? 


Svar #18
02. december 2021 af Sofia0294

forstår nemlig ikke formel der skal bruges til opgave c


Skriv et svar til: Differentiel regning hjælp spg 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.