Matematik

bestem den mængde vandamp som luft kan indholde i følgge modellen når tepraturen er 21

10. december 2021 af amalie3345 - Niveau: C-niveau

nogle der kan hjælpe med denne opgave?

Den mængde vandamp, som luft kan indeholde, afhænger af temperaturen sammenhængen kan beskrives ved modellen

f(x)=4,96*1,065x

hvor f(x)er den mængde vanddamp som luft kan indeholde, målt i g/m3 og x er temperaturen er 21 grader. 

a) bestem den mængde vanddamp som luft kan indholde i følgge modellen når tepraturen er 21

b) bestem fordoblingkonstanten for f. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2021 af PeterValberg

a) Indsæt x = 21 i forskriften og bestem værdien f(21)

f(21)=4,96\cdot1,065^{21}=\,\, ...

b) Forboblingskonstanten bestemmes som:

T_2=\frac{\log(2)}{\log(a)}\quad\Rightarrow\quad T_2=\frac{\log(2)}{\log(1,065)}=\,\,....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2021 af PeterValberg

Vdr. fordoblingskonstanten, se denne video < LINK > ved 41 min 11 sek

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: bestem den mængde vandamp som luft kan indholde i følgge modellen når tepraturen er 21

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.