Matematik

Annuitet og lån

12. december 2021 af Quarr - Niveau: 10. klasse

Hej kan I hjælpe mig med opg. 5. Ved ikke hvordan den skal takles.

Der er jo ikke ydelse i skemaet.

Vedhæftet fil: Annuitet1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2021 af mathon

               \begin{array}{llllll} \textup{ydelsen:}\\& y=\frac{10\,000\cdot r}{1-(1+r)^{-n}} \end{array}


Svar #2
12. december 2021 af Quarr

Er det renten pr måned eller år?

- - -

Ja

 


Svar #3
12. december 2021 af Quarr

Er indbetaling=Ydelse?

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2021 af mathon

r er rentesatsen pr. termin.

y (ydelsen) er den konstante indbetaling i n terminer.


Svar #5
12. december 2021 af Quarr

Men nu når r er årlig skal den så ikke være månedlig nu når der står måneder.

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. december 2021 af mathon

   Jo.


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. december 2021 af mathon

                      1+r_{\textup{m\aa ned}}=\left ( 1+r_{\textup{\aa r}} \right )^{\frac{1}{12}}


Svar #8
12. december 2021 af Quarr

#7

                      1+r_{\textup{m\aa ned}}=\left ( 1+r_{\textup{\aa r}} \right )^{\frac{1}{12}}

Tak Mathon!

Så:

rmåned=(1+rår)^(1/12)-1 ?

- - -

Ja

 


Skriv et svar til: Annuitet og lån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.