Fysik

Hjæælp, hvor meget strålling kommer der igennem blyglasset!

19. februar 2022 af stef61 - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har siddet fast på en opgave i fysik.
Det handler om et PET scanner og om hvor stor en brøkdel af strållingen, der trænger igennem blyglasset.

Jeg har informationerne:
Den lineære absorptionskoefficient 63,0 m^-1
Strållingsintensiteten ved pet-scanneren: 2,55*10^9
Tykkelsen af blyglas 21,8 mm.

Jeg har igennem nogle videoer fundet frem til, at man kan anvende formelerne:
I(x) = Io * e ^-my *x = Io(1/2)^x/x1/2.

Jeg har prøvet at bruge begge formeler, men får nogle tal uden decimaler, som jeg ikke kan tyde...
er der en der kan hjælpe mig lidt på vej?

"Bestem hvor stor en brøkdel af strållingen kommer igennem blyglasset"

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2022 af Christianfslag

Sådan.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. februar 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllllll}&& X_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln(2)}{\mu}=\frac{\ln(2)}{0.063\;mm^{-1}}=11.0023\;mm\\\textup{Br\o kdel gennem}\\Pb\textup{-glasset:}\\&\textbf{1)}\\&&\frac{I}{I_o}=e^{-\mu\cdot x}=e^{\left (\frac{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )}{11.0023\;mm}\cdot 21.8\;mm \right )}=0.253&=&25.3\%\\\\&\textbf{2)}\\&&\frac{I}{I_o}=\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{x}{X_{\frac{1}{2}}}}=\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{21.8\;mm}{11.0023\;mm}}=0.253&=&25.3\% \end{array}


Svar #3
20. februar 2022 af stef61

I er fantastiske. tusind tak!


Skriv et svar til: Hjæælp, hvor meget strålling kommer der igennem blyglasset!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.