Kemi

Beregne volumen af hver gas?

20. marts 2022 af candela - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg er i tvivl om hvordan jeg beregner antal L af hver gas - jeg har forsøgt, men med denne formel bliver antal L jo det samme af hver. Er det på grund af ævivalenspunktet eller er jeg helt væk?

Jeg har vedhæftet et billede af opgaven og highlightet det jeg er i tvivl om. 

Håber at nogen kan hjælpe og på forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2022 af janhaa

Dét ser greit ut, men R=0,0821 og p= 1 atm

og

R= 8,31415 når p = 101,325 kPa


Svar #2
21. marts 2022 af candela

Mange tak!

Men er det rigtigt forstået at fordi de 3 stoffer har samme stofmængde, så skal der bruges samme volumen af hvert enkelt stof?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2022 af janhaa

#2

Mange tak!

Men er det rigtigt forstået at fordi de 3 stoffer har samme stofmængde, så skal der bruges samme volumen af hvert enkelt stof?

n(NH3) = 0,857 mol

n(H2O) = 0,860 mol


Skriv et svar til: Beregne volumen af hver gas?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.