Kemi

Haster opgaver om syre - skal afleveres i aften

23. april 2022 af JulieH123 - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har fået følgende opgave i kemi, som jeg simpelhen ikke kan finde ud af. Nogen der kan hjælpe???

315 mg af en ukendt syre opslæmmes i ca. 50 mL demineraliseret vand. syren tittares med en 0,100 M NaOH indtil ækvivalenspunktet, der viser sig af være ved 22,8 mL

a) beregn syrens molare masse

Der tilsættes nu 11,4 mL 0,100 M HCL (aq), hvorefter pH måles til 3,0

b) Hvad viser dette pH om syren?

Smeltepunktet måles til ca 155 grader celcius

c) afgør ved tabelopslag, hvilken syre det sandsynligvis er.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2022 af mathon

315 mg af en ukendt syre     syren formodes at være monoprot, når ikke andet er nævnt.

dvs
           reaktionsforholdet:
                                             HX : NaOH = 1 : 1

           titerligning:
                                             \small \begin{array}{lllllll}\textbf{a)}\\&\textup{Antal mol:}\\&& n_{HX}=n_{NaOH}=\left ( 0.0228\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 0.100\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )=0.00228\;\mathrm{mol}\\\\&\textup{Syrens molarmasse:}\\&& M_{HX}=\frac{315\cdot 10^{-3}\;\mathrm{g}}{0.00228\;\mathrm{mol}}=138.158\;\mathrm{\frac{g}{mol}} \end{array}


Skriv et svar til: Haster opgaver om syre - skal afleveres i aften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.