Kemi

REAKTIONN?? mathon

27. maj 2022 af yyyyyyyyyyyy - Niveau: B-niveau

Jeg ved at formlen for ent-ropi er DeltaH = n * DeltaHo, men jeg kan ikke se hvilke tal, der så skal plottes ind, da jeg ikke har fået angivet nogle?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2022 af mathon

Absorption ved temperaturstigningen 6.20°C:

                     \small \small \small \small \begin{array}{llllll}&& \Delta H=\left ( 6.20\degree C \right )\cdot \left (4.18\;\mathrm{ \frac{kJ}{\degree C}} \right )&=&25.916\;\mathrm{kJ}\\\\ \textup{Antal mol sukrose: }&&\frac{1.71\;\mathrm{g}}{342.3\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}&=&0.004996\;\mathrm{mol}\\\\ \textup{Reaktionsenthalpien}\\\textup{for forbr\ae nding af }\\\textup{1 mol sukrose:}&&\Delta H=\frac{25.916\;\mathrm{kJ}}{0.004996\;\mathrm{mol}}&=&5.19\;\mathrm{\frac{MJ}{mol}} \end{array}


Svar #3
27. maj 2022 af yyyyyyyyyyyy

Jeg sagde isolerede nu bare DeltaH, men fik samme resultat. Dog forstår jeg ikke, hvordan jeg skal kunne vide, at jeg skal sætte temperaturen (6,20) og absoprtionen (4,18) ind i formlen, da formlen jo hedder n * DeltaH (altså stofmængde og deltaH.)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2022 af mathon

                    \small \begin{array}{llllll}&& \Delta H = n * \Delta H^o \\&\Updownarrow \\&& \Delta H^o=\frac{\Delta H }{n} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2022 af mathon

med notationen:

                     \small \small \small \small \small \begin{array}{llllll}&& \Delta H=\left ( 6.20\degree C \right )\cdot \left (4.18\;\mathrm{ \frac{kJ}{\degree C}} \right )&=&25.916\;\mathrm{kJ}\\\\ \textup{Antal mol sukrose: }&&\frac{1.71\;\mathrm{g}}{342.3\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}&=&0.004996\;\mathrm{mol}\\\\ \textup{Reaktionsenthalpien}\\\textup{for forbr\ae nding af }\\\textup{1 mol sukrose:}&&\Delta H ^0=\frac{25.916\;\mathrm{kJ}}{0.004996\;\mathrm{mol}}&=&5.19\;\mathrm{\frac{MJ}{mol}} \end{array}


Svar #6
27. maj 2022 af yyyyyyyyyyyy

#5

med notationen:

                     \small \small \small \small \small \begin{array}{llllll}&& \Delta H=\left ( 6.20\degree C \right )\cdot \left (4.18\;\mathrm{ \frac{kJ}{\degree C}} \right )&=&25.916\;\mathrm{kJ}\\\\ \textup{Antal mol sukrose: }&&\frac{1.71\;\mathrm{g}}{342.3\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}&=&0.004996\;\mathrm{mol}\\\\ \textup{Reaktionsenthalpien}\\\textup{for forbr\ae nding af }\\\textup{1 mol sukrose:}&&\Delta H ^0=\frac{25.916\;\mathrm{kJ}}{0.004996\;\mathrm{mol}}&=&5.19\;\mathrm{\frac{MJ}{mol}} \end{array}

Jojo, det hele giver mening ud over første ligning med 25 som resultat. Du sætter 6.20 ind på n's plads, selvom det ikke er en stofmængde og det samme gøre du med 4,18, der ikke er DeltaH værdien. Det er hvad jeg ikke forstår?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2022 af ringstedLC

#3

Dog forstår jeg ikke, hvordan jeg skal kunne vide, at jeg skal sætte temperaturen (6,20) og absoprtionen (4,18) ind i formlen, ...

Opgaveteksten giver dig sammenhængen mellem tilført energi og temp.-stigning på kaloriemetret.

Det er sjældent, at der står overflødige oplysninger/data i en opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. maj 2022 af Omar95 (Slettet)

Bemærk, at DeltaH ikke er entropitilvæksten, men entalpitilvæksten. DeltaS er entropitilvækst.

Skriv et svar til: REAKTIONN?? mathon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.