Fysik

Tyngdepunkt mellem punktmasser

12. august 2022 af olange - Niveau: A-niveau

Hej, jeg står og skal finde vægten som en punktmasse med førstekoordinatet 74 maks må have, for at tyngdepunktet bliver lig 10
De andre punktmasser er:
x-Koordinat       Masse

      -7.5               20000kg

       -16               30000kg

         5                 80000kg

        5                 182000kg

       37                 60000kg

        74                    x

Hvordan finder jeg den ene vægt jeg mangler? Vi har derudover formlen som er vedhæftet. Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. august 2022 af mathon

                      \small \begin{array}{llllll} \frac{2\cdot 10^4\cdot (-7.5)+3\cdot 10^4\cdot (-16)+8\cdot 10^4\cdot 5+182\cdot 10^3\cdot 5+6\cdot 10^4\cdot 37+x\cdot 74}{10^4\cdot \left ( 2+3+8+18.2+6 \right )+x}=10 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. august 2022 af SuneChr

# 0
Det er godt at have en elegant formel med det græske sigma. Forstår du formlen, og hvordan den udtrykker sætningen fra den mekaniske fysik?
Prøv, i ord, at sige, hvad formlen beskriver. Det er nemt nok at indsætte en mængde sammenhørende værdier, men det trækker ikke point, hvis man ikke ved, hvad man gør, - men bare gør det.


Skriv et svar til: Tyngdepunkt mellem punktmasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.