Fysik

trykket af en klods med et underlag

21. august 2022 af betibet - Niveau: B-niveau

passer det, at man bruger følgende formel:
p_underlag = m_underlag * g / A


m_underlag: massen af underlaget
g: tyngdeacceleration

A: arealet af kontaktfladen


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. august 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Det skal være massen af klodsen.

Kraften klodsen påvirker underlaget med er F = mklods*g.

Hvis kontaktarealet er A, så giver det et tryk på p = mklods*g / A.


Svar #2
21. august 2022 af betibet

Tak for det.
Passer det, at enheden bliver kg/s^2
idet g: m/s^2, m_klods: kg, A: m^2
da m^s går ud med hinanden?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Enheden bliver

kg * m/s2 / m2 =

kg / (m*s2) =

Pa


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. august 2022 af ringstedLC

#2 Tak for det.
Passer det, at enheden bliver kg/s^2
idet g: m/s^2, m_klods: kg, A: m^2
da m^s går ud med hinanden?

Der skulle ikke gerne være noget " m" og kun m2  som enhed for arealet.

Bemærk: m/s2 ≠ m2/s2

kg · m/s2 / m2 = N / m2 = Pa


Svar #5
21. august 2022 af betibet

Tak for hjælpen

Skriv et svar til: trykket af en klods med et underlag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.