Kemi

dekomponsering af vand og oxygen

10. oktober 2022 af andreaswilhemsen - Niveau: Universitet/Videregående

Søger hjælp til denne opgave?

Opgave 3: Hydrogenperoxid kan dekomponere til vand og oxygen: H2O2 ->  H2O + ½O2 (I) Denne dekomponering er eksperimentelt fundet til at være 1. orden mht. H2O2 med følgende Arrhenius parametre: A = 5.0*1010 s-1, Ea = 178 kJ/mol, R = 8.3145 J/mol*K.

a) Beregn hastighedskonstanten og halveringstiden i år for hydrogenperoxid ved en temperatur på 37 C.

b) Beregn hastighedskonstanten for hydrogenperoxid ved en temperatur på 400 C.

c) Beregn hvor lang tid i sekunder det tager at dekomponere 99% af hydrogenperoxid ved en temperatur på 400 C.

Hydrogenperoxid kan dannes i kroppen under visse betingelser, og da det er et kraftigt oxidationsmiddel, har kroppen enzymer, der katalyserer dekomponeringen i reaktion (I). For et givet enzym og eksperimentelle betingelser, er reaktionen 0. orden med følgende Arrhenius parametre: A = 50 M?s-1, Ea = 20 kJ/mol.

d) Beregn hastighedskonstanten og halveringstiden i sekunder for en hydrogenperoxid koncentration på 10-6 M ved en temperatur på 37 C.


Skriv et svar til: dekomponsering af vand og oxygen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.