Matematik

Opgave om kuglestød

27. november 2022 af Eca - Niveau: C-niveau

Jeg har fået en opgave for, hvor jeg skal regne en noget ud om kuglestød, men ved ikke hvordan jeg skal gøre det.

Er der nogle der kan hjælpe med det første spørgsmå?

Jeg har vedhæftet et billede af opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2022 af MentorMath

Hej,

Først bestemmes løsningerne til den tilhørende andengradsligning, dvs. for f(x) = 0. 

Heraf er længden af kuglestødet givet ved afstanden fra begyndelsespunktet til den postive løsning til andengradsligningen. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2022 af MentorMath

a)

-0,05x+ 0,8x + 2,3 = 0 ⇔

x = 12,24264069 ≈ 12,24, da x ≥ 0. (Vi antager at x ≥ 0, idet x angiver en afstand. Andengradsligningens negative løsning opstår, fordi kuglen stødes fra en højde på 2,3 m. Vi kan derfor se bort fra den negative løsning, da den ikke giver mening denne sammenhæng).

Altså er længden af kuglestødet ca. 12,24 m.


Svar #3
27. november 2022 af Eca

Hvordan kom du frem til at f(x) = 0?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2022 af Soeffi

#0. Se evt. https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1697249.
(Lav Googlesøgning på kuglestød site:studieportalen.dk. Se derefter evt. under Billeder).


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2022 af MentorMath

Hej igen. 

Længden af kuglestødet må være lig med afstanden fra kuglen kastes til den rammer jorden.

f(x) angiver kuglens højde til en given position x i det vandrette plan. Når kuglen rammer jordoverfladen er kuglens højde nul. Vi finder derfor den x-værdi hvor kuglens højde er nul ved at sætte f(x) = 0.

Dvs.

f(x) = -0,05x2 + 0,8x + 2,3 = 0.

Håber det giver mening. Ellers må du skrive igen:)


Svar #6
27. november 2022 af Eca

Nu giver det mening, tak for hjælpen:)


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. november 2022 af MentorMath

Godt at høre! :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. november 2022 af kennethjames (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Opgave om kuglestød

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.