Matematik

Hjælp mig inden 11/12/22 ATV SIDSTE OPG HJÆLP!!!!!!!??

05. december 2022 af takforhjælpen01 - Niveau: 7. klasse

kan du hjælpe mig med den sidste 

6.3 

Hjulene på en ATV har en radius på 17 cm.
Efter at have kørt 2200 km skal dækkene skiftes.

skitsen er en vinkel trekant 

 |  \

 |     \

 |         \

 |             \

 |                \

 |                    \

 |                        \

 |                            \

 |                               \
? |                                 \
 |                                   \
 |                                     \  220 cm
 |                                       \
 |                                         \
 |                                           \
 |                                             \
 | _ _ _ _ _ _ 150 cm_ _ _ _ _ _  _\


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2022 af peter lind

Brug pytagoras a2+b2=c2, hvor a og b er kateterne og c er hypotenusen


Svar #2
05. december 2022 af takforhjælpen01

hvordan gør jeg det kan du hjælpe med det


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2022 af peter lind

Jeg ser lige at der skal stå b2 og ikke b2. Undskyld

Du aflæser hypotenusen og den ene katete af figuren og sætter ind i udtrykket i #1


Svar #4
05. december 2022 af takforhjælpen01

hvordan aflæser man hypotenusen er ikke så klog og går kun i 7 klasse


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2022 af StoreNord

Hypotenusen er den lange, som du kender i forvejen.
 

c² = a² + b²                hvor c=220  og  a=150

Indsæt værdierne for c og a i ligning og reducèr.

Isolér b² på venstre side.

Tag kvadratroden på begge sider.


Svar #6
05. december 2022 af takforhjælpen01

men hvordan finder jeg ud af hvad b2 er


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. december 2022 af ringstedLC

\begin{align*} 220^2 &= 150^2+b^2 \\ 220^2-150^2 &= b^2 \\ \sqrt{b^2} &= \sqrt{220^2-150^2} \\ b &= .... \end{align*}


Svar #8
06. december 2022 af takforhjælpen01

øhhh hvad går kun i 7 klasse kan ikke finde ud af √ og det hele har ret svært ned matematik


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. december 2022 af StoreNord

Et eksempel på en kvadratrod:
     Kvadratroden af 4 er det (positive) tal, som ganget med sig selv giver 4. Altså tallet 2.
?     Kvadratroden af 9 er det (positive) tal, som ganget med sig selv giver 9. Altså tallet 3.
     og sådan fortsætte det bare hele vejen op.

Din lommeregner har sikkert en kvadrods-tast. Ellers kan du bruge computerens.

Du har her brug for at tage kvadratroden af 25900.


Skriv et svar til: Hjælp mig inden 11/12/22 ATV SIDSTE OPG HJÆLP!!!!!!!??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.