Matematik

Lektie hjælp til matematik (afstand mellem to linjer)

04. januar 2023 af Hjælptilmatematik03 - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg håber nogen kan hjælpe mig med min lektie til i morgen. Hænger fast i den her opgave og har prøvet men synes det er lidt svært at forstå. 

Nogen som måske kan hjælpe mig på vej med nogen beregninger 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2023 af ringstedLC

1. og 2. Ligningen for l kan omskrives til:

\begin{align*} ax+by+c &= 0 \\ \textup{dist}(P,l) &= \frac{\left | ax_1+by_1+c \right |}{\sqrt{a^2+b^2}} \quad,\;\textup{formel (72)} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2023 af ringstedLC

3. er givet på formen:

\begin{align*} y &= ax+b \\ \textup{dist}(P,l) &= \frac{ax_1+b-y_1}{\sqrt{a^2+1}}\quad,\;\textup{formel (71)} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2023 af ringstedLC

4. Tværvektoren til retningsvektoren er normalvektor i linjens ligning:

\begin{align*} \widehat{\binom{r_1}{r_2}} &= \vec{\,n}=\binom{a}{b} \\ a(x-x_1)+b(y-y_1) &= 0=ax+by+c\quad,\;\textup{formel (67)} \end{align*}


Skriv et svar til: Lektie hjælp til matematik (afstand mellem to linjer)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.