Matematik

Hvorfor kan denne ligning løses på denne måde?

24. marts kl. 14:09 af 23årgammeltmenneske - Niveau: C-niveau

Jeg har lige repeteret nulreglen, og undrede mig over, hvorfor man ikke kan løse følgende ligning på denne måde istf. 0 reglen? Hvad er det matematiske ukorrekte ved denne metode - har det noget at gøre med at det er et kompleks tal (hvis det er det)? Er meget interesseret i et svar 

x^4+1=0 \\ x=\sqrt[4]{-1}


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts kl. 14:23 af peter lind

et tal i 4. potens er ikke negativ så x4+1 ≥ 1 > 0. Der er ingen reelle tal der løser den

Hvis du vil have en løsning må du udvide talbegrebet til komplekse tal


Svar #2
24. marts kl. 14:45 af 23årgammeltmenneske

Tak for det korte og præcise svar!


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. marts kl. 17:36 af SuneChr

# 0
Prøv at tegne kurven med forskriften  f (x) = x4 + 1
Vil kurven skære x-aksen, når x løber fra  -\infty  til  \infty  ?
Begrund svaret. 


Svar #4
24. marts kl. 17:57 af 23årgammeltmenneske

Jeg har lige tegnet den.

Den skærer ikke x-aksen, dvs. den har ingen løsninger, dermed er løsningen til 4.(?) gradspolynomiet 0. :) 


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. marts kl. 02:01 af SuneChr

{\color{Red} \checkmark}

Du må dog ikke skrive, at løsningen er 0, da man kan forledes til at tro, at x = 0.
Vi kan skrive, at løsningsmængden er tom,  x ∈ ∅
eller
{x ∈ R | x4 + 1 = 0} = ∅


Svar #6
25. marts kl. 09:34 af 23årgammeltmenneske

Tak for at gøre mig opmærksom på det!!

Skriv et svar til: Hvorfor kan denne ligning løses på denne måde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.