Matematik

Lineær programmering - kriteriefunktion

13. august 2023 af MacbookM - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg er i gang med at træne op til alle mine eksamensspørgsmål, og er gået i stå ved lineær programmering.
Opgaven er vedhæftet som screenshot.

Kan nogle hjælpe mig med, hvordan jeg beregner brgrænsningerne, så jeg kan finde kriteriefunktionen? Da jeg fremlagde den for min lærer i sin tid, sagde hun at den var udregnet forkert. Men ikke hvor fejlen lå.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2023 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. august 2023 af peter lind

Det du spørger om står i skemaet'

For eks:

30x+60y ≤31500

Tilsvarende for de andre.

Kriteriefunktionen er 12x+15y

Tegn i en graf en linje i første kvadrant hvor de enkelte restriktioner er med lighedstegn. for eks. den første 30x+60y =31500

Find hjørnerne i den firgur der fremkommer. Bland de x og y koordinater til hjørnerne er den optimale løsning


Svar #3
13. august 2023 af MacbookM

Jeg er kommet frem til, at ved punkt C er dækningsbidraget højest - 8205,- kroner. Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. august 2023 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. august 2023 af peter lind

Det får jeg slet ikke. Hvordan er du kommet frem til det?


Svar #6
14. august 2023 af MacbookM

Jeg er kommet frem til at punkt A (12*480=5760) B(12*255+15*337=8115) C(12*75+15*487=8205)
D(12*0+15*524=7860. Dermed er punkt C det højeste


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. august 2023 af M2023

#6. Jeg får det samme bare med lidt andre koordinater. Jeg tror, at dine punkter ikke er anbragt helt præcist. Prøv at forstørre billedet op, når du anbringer punktet, så vil det snappe til hjørnet.

Vedhæftet fil:Lineær.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. august 2023 af peter lind

I opgaven er der en fejl.

i x kolonnen  står der  5x

i y kolonnen  står der  6y

i ialt kolonnen står der  5x+5y


Skriv et svar til: Lineær programmering - kriteriefunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.