Matematik

Skæringer mellem cirkel og linje givet ved parameterfremstilling

14. oktober 2023 af annonym915 - Niveau: A-niveau

er der nogle der kan forklare mig hvorfor (-5+3t+2)^2+(1+t-3)^2=9 bliver til (3t-3)^2+(t-2)^2=9 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2023 af jl9

(-5+3t+2)^2 =  (3t-3)^2

fordi -5+2 = -3

--

(1+t-3)^2 = (t-2)^2

fordi 1-3 = -2


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2023 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}&& 5t^2-11t+2=0\\\\&& t=\left\{\begin{matrix} \frac{1}{5}\\ 2 \end{matrix}\right.\\\\\textup{Sk\ae ringspunkter:}\\\\&t=\frac{1}{5}\\&& \left (x,y \right )=\left (-5+3\cdot \frac{1}{5},1+\frac{1}{5} \right )=\left ( -4.4,1.6 \right )\\\\\\&t=2\\&& \left ( x,y \right )=\left ( -5+3\cdot 2,1+2 \right )=\left ( 1,3 \right ) \end{array}


Svar #4
14. oktober 2023 af annonym915

mange tak for det har forstået det


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. oktober 2023 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll}\textup{Rettelse:}\\\\&t=\frac{1}{5}\\&& \left (x,y \right )=\left (-5+3\cdot \frac{1}{5},1+\frac{1}{5} \right )=\left ( -4.4,1.\mathbf{{\color{Red} 2}} \right )\\\\\\ \end{array}


Skriv et svar til: Skæringer mellem cirkel og linje givet ved parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.