Kemi

Kan nogle hjælpe med at besvare disse opgaver?

14. november kl. 15:08 af SkolleNørd - Niveau: A-niveau

Gerne nogle små forklaringer til hvor tallene/dataene kommer fra,


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november kl. 15:28 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november kl. 15:52 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}\textbf{b)}\\&\textup{Ligev\ae gtskonstant:}\\&& \frac{0.00261\;\mathrm{M}}{\left ( 0.35 \;\mathrm{M}\right )\cdot \left ( 0.504\;\mathrm{M} \right )}=K_c\\\\&& K_c=0.014796\;\mathrm{M^{-1}}\\\\\\ \textbf{c)}\\&\textup{Ved tils\ae tning}& \textup{af HCl bliver reaktionsbr\o ken \o jeblikkeligt mindre,}\\&& \textup{hvorfor den oprindelige ligev\ae gt nu forskydes mod }\\&& \textup{h\o jre til en ny ligev\ae gt under koncentrationsfor-}\\&& \textup{h\o jelse af }{ Fe Cl_4}^-. \end{}


Svar #3
14. november kl. 15:59 af SkolleNørd

#2

\small \begin{array}{lllllll}\textbf{b)}\\&\textup{Ligev\ae gtskonstant:}\\&& \frac{0.00261\;\mathrm{M}}{\left ( 0.35 \;\mathrm{M}\right )\cdot \left ( 0.504\;\mathrm{M} \right )}=K_c\\\\&& K_c=0.014796\;\mathrm{M^{-1}}\\\\\\ \textbf{c)}\\&\textup{Ved tils\ae tning}& \textup{af HCl bliver reaktionsbr\o ken \o jeblikkeligt mindre,}\\&& \textup{hvorfor den oprindelige ligev\ae gt nu forskydes mod }\\&& \textup{h\o jre til en ny ligev\ae gt under koncentrationsfor-}\\&& \textup{h\o jelse af }{ Fe Cl_4}^-. \end{}

mangler du ikke nogle tal som ''0,352'' og at Cl^- bør og opløftes i 4? For jeg har slet ikke fået det til samme svar.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november kl. 16:28 af mathon

rettelse:
                 \small \small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{b)}\\&\textup{Ligev\ae gtskonstant:}\\&& \frac{0.00261\;\mathrm{M}}{\left ( 0.352 \;\mathrm{M}\right )\cdot \left ( 0.504\;\mathrm{M} \right )^4}=K_c\\\\&& K_c=0.114915\;\mathrm{M^{-1}}\\\\\\ \textbf{c)}\\&\textup{Ved tils\ae tning}& \textup{af } Cl^- \textup{bliver reaktionsbr\o ken \o jeblikkeligt mindre,}\\&& \textup{hvorfor den oprindelige ligev\ae gt nu forskydes mod }\\&& \textup{h\o jre til en ny ligev\ae gt under koncentrationsfor-}\\&& \textup{h\o jelse af }{ Fe Cl_4}^-. \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november kl. 10:19 af mathon

                                                      \small \small \begin{array}{lllllll}K_c=0.114915\;\mathrm{M^{-4}}\\\\\\ \end{}


Svar #6
16. november kl. 21:54 af SkolleNørd

#5

                                                      \small \small \begin{array}{lllllll}K_c=0.114915\;\mathrm{M^{-4}}\\\\\\ \end{}

Kan du besvare opgave c bare sådan simpel forklaring og hvad det gør som ''indgreb''? Det er vel et indgreb, right?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. november kl. 19:18 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}\textbf{c)}\\& \textup{Kaldes fortyndings-}\\& \textup{faktoren for }f\\&\textup{har man:}\\&0<f<1& \frac{\left [ Fe{Cl_4}^{-1} \right ]\cdot f}{\left [ Fe^{3-} \right ]\cdot f\cdot \left (\left [Cl^- \right ]\cdot f \right )^4}=\frac{\left [ Fe{Cl_4}^{-1} \right ]}{\left [ Fe^{3-} \right ]\cdot \left [Cl^- \right ] ^4}\cdot f^{-4}=K_c\cdot f^{-4}>K_c \\\\&\textup{hvorfor ligev\ae gten}\\&\textup{forskydes \textbf{mod venstre}.} \end{}


Skriv et svar til: Kan nogle hjælpe med at besvare disse opgaver?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.