Kemi

masse NaCl i 1 L ufortyndet havvand

14. april 2025 af Oliviaaa0 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er lidt i tvivl om denne opgave. Opgavebeskrivelsen og spørgsmålene lyder:

1. Beregn stofmængden af AgNO3 i det tilsatte volumen 0,1 M AgNO3: 0,00012 mol

2. Stofmængde Ag+ tilsat: 0,00012 mol

3. Stofmængde Cl- i 10,0 mL fortyndet havvand: 0,00012 mol

4. Beregn den aktuelle stofmængdekoncentration af chlorid i det fortyndede havvand. 0,012 mol/L.

5. Beregn Cl- i det ufortyndede havvand. 0,00012 mol/L.

6. Antag, at chlorid udelukkende findes sammen med natriumioner, og beregn massen af NaCl i 1 liter havvand. ????

7. Anvend densiteten af havvand fra første del (densiteten er 0,99 g/mL) til at finde massen af 1 liter havvand og beregn derefter NaCl-indholdet i masseprocenten.

Ved ikke, hvordan jeg skal udregne 6 og 7. 

På forhånd tak, Olivia.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2025 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{6.}\\& \textup{Anvend:}\\&& m(NaCl)=(0.012\;\mathrm{\frac{mol}{L}})\cdot M\qquad (M=58.45\;\mathrm{\frac{g}{mol}}) \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2025 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{7.}\\& \textup{Masse af 1 L havvand:}\\&& m_{\textup{1 L havvand}}=(1\;\mathrm{L})\cdot \left(990\;\mathrm{\frac{g}{L}}\right )=?\\\\&\text{Heraf massen af NaCl}\\&\text{i procent:}\\&& p=\frac{\textup{masse i #6}}{\text{masse i #7}}\cdot 100\%=? \end{}


Svar #3
15. april 2025 af Oliviaaa0

Tusind tak for svaret!


Skriv et svar til: masse NaCl i 1 L ufortyndet havvand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.