Matematik

Logaritme - Uden hjælpemidler

12. april 2011 af Frejabaja (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået en opgave hvor jeg skal finde forskriften for en potensfunktion. Indtil videre er jeg kun nået så langt:

a = (log( (16)/(9) ) - log(48))/(log( (3)/(2) ) - log( (1)/(2) ))

Jeg ved at det skal give -3, men jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skal udregne det, når jeg ikke må bruge hjælpemidler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2011 af peter lind

Opløs indmaden i faktorer så du får den i formen log(ai*bj)  som kan omskrives til i*log(a)+j*log(b) . Brug også at log(1/2) = -log(2)


Svar #2
12. april 2011 af Frejabaja (Slettet)

Undskyld, jeg er ikke helt med. Hvordan mener du?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2011 af peter lind

eksempel log(16) = log(24)


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt, at log(16/9) - log(48) = log(16/9/48) = log(1/27) og

log(3/2) - log(1/2) = log((3/2)/(1/2)) = log(3)


Svar #5
12. april 2011 af Frejabaja (Slettet)

Dvs. a = (log( (1)/(27) )) / (log(3)) ?

Men hvad gør jeg efter det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2011 af peter lind

log(1/27) =- log(27) = -log(33)


Skriv et svar til: Logaritme - Uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.